Welkom op Blender.be - Uw blender specialist !

Aanbieding!
Uitverkocht
54,99 53,78
Aanbieding!
83,95 77,82
Aanbieding!
Uitverkocht
27,95 22,46
Aanbieding!
114,95 86,89
Aanbieding!
Uitverkocht
92,95 90,15
Aanbieding!
69,95 59,95
Aanbieding!
Uitverkocht
149,99 134,08
Aanbieding!
52,49 47,49
Aanbieding!
Uitverkocht
39,95 32,95
Aanbieding!

Blender

Blender To Go

19,99 18,03

De webshop is gesloten ivm vakantie tot en met 28 augustus

Een nuttige website over een nuttig keukenproduct. Dat is Blender.be. Want met een blender kun je veel meer dan simpel ‘even een gerechtje bij elkaar gooien’. Er zijn verschillende toepassingen te verzinnen waarbij blenders gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld smoothies mee maken, soep pureren, sauzen maken of zelfs babyhapjes in bereiden.

Waar mensen een blender tegenwoordig vaak voor gebruiken, is het vermalen van ijs. Dit wordt crushen genoemd. Crushing is een populaire toepassing voor het gebruik van een blender. Met vermalen ijsblokjes kan men heerlijk frisse cocktails maken. Daarnaast gebruikt men de blender natuurlijk ook voor klassieke toepassingen, zoals bijvoorbeeld het malen van kruiden en groente.

Smoothies maken
Met een blender is het eenvoudig smoothies te maken. De aanschaf van een blender is de eerste stap naar een gezonder leven. Zo is het mogelijk met een blender een groene smoothie te maken. Een groene smoothie is eigenlijk een combinatie tussen bladgroenten en stukjes fruit, dat vermalen wordt met water.

Het eten van groene bladgroenten is belangrijk. Nederlanders en Vlamingen krijgen doorgaans veel te weinig groente binnen. Dat terwijl bladgroenten juist heel gezond zijn, omdat ze rijk zijn aan chlorofyl. Deze stof reinigt de darmen, stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, voorkomt bloedarmoede en geeft energie. Een hele boel bladgroentes, zoals bijvoorbeeld andijvie, broccoli, spinazie en veldsla zijn geschikt voor in de blender.  Dat is ideaal voor mensen die van nature niet zo’n fan zijn van gezond voedsel of moeite hebben groentes apart te eten.

Babyhapjes
Iedere ouder zou in principe een blender in de keuken moeten hebben staan. Het is ideaal voor het maken van een babyhapje. Dat is gemakkelijk en het scheelt in de aanschaf van dure babyvoeding. Het pureren van groentes, vlees en granen is met een blender zo gepiept. Daarnaast is deze methode een goede manier om de baby alvast te laten wennen aan wat vaster voedsel.

Crushing
Een populaire toepassing is het vermalen van ijs. Hiervoor heeft men wel een zeer krachtige blender nodig. Niet alle blenders kunnen ijs vermalen en lopen daardoor vast. Blindelings een blender kopen is in dit geval geen goed idee: het is belangrijk een krachtige blender aan te schaffen. Vergelijk blenders met elkaar en kijk goed naar de specificaties van het toestel.

Tips bij de aanschaf van een blender
De aanschaf van een blender kan best ingewikkeld zijn, omdat er veel blenders op de markt zijn. Er zijn een aantal handige tips bij het blender kopen. Zorg ten eerste voor een blender met een glazen of kunststoffen kan. Die zijn namelijk veel gemakkelijker schoon te maken.

Daarnaast raden we een blender van minimaal 1.5 tot 2 liter aan. Dergelijke blenders lopen minder vaak vast en daardoor is het gemakkelijker voedingsmiddelen te blenderen. Tenslotte raden we een blender met verschillende standen aan. De meeste blenders beschikken over een ‘pulse’-stand of een ‘ijs’-stand. Daarmee kan de gebruiker zelf de grofheid van het te vermalen product bepalen.